El løbehjul – hvad siger loven?

I dag er el løbehjul ved at være blevet en af de trends, som det ikke helt ser ud til, at vi slipper af med. Store som små kører rundt på dem inde i byerne, hvor forsøgsordningen er i gang. Denne ordning har også gjort, at man har måttet inkludere løbehjulene i loven – læs mere om dette nedenfor!

Nærmest som en cykel i lovens øjne

Når det kommer til loven omkring løbehjul, så gælder mange af de samme regler, som de gør for cykler. Det er to transportmidler, som på mange måder minder om hinanden, og som man derfor kan regulere relativt ens.

Blandt andet, så skal du køre på cykelstien, hvis sådan en er der, mens fodgængerfelter, gangstier og fortove er forbudt område – så må man ty til vejen.

Derudover, så skal man også følge anvisninger og skilte, som er møntet mod cyklisterne. Det er nemlig denne lovgivning, som de elektriske løbehjul er kommet ind under.

Det tekniske for el løbehjulet

Der er nogle tekniske regler, som er sat i kraft, når det kommer til løbehjulene. Det omhandler altså, hvad de kan, og hvordan de fungerer.

Og dette inkluderer blandt andet, at løbehjulet ikke må kunne køre mere end 20 km/t med motorkraft alene. Har man et løbehjul, som kan køre hurtigere, så er det ikke tilladt i trafikken.

Udover dette, så er både reflekser og lygter også på agendaen, ligesom de er med cykler. Man skal eksempelvis have en rød refleks bagpå samt en hvid refleks foran og nogle i samme farve på siden. Samtidig skal der være en hvid eller gul lygte foran og en rød lygte bagpå.

Til sidst bør det nævnes, at der ikke må være noget sæde på løbehjulet. Nogle tidlige modeller kunne vise sæder frem, men dette er altså ikke acceptabelt i lovens øjne.

Hvor gammel skal man være?

Det er vigtigt at notere sig, at el løbehjul kan køres af alle, som er over 15 år. Men det er ikke sikkert, at det er nok.

For selvom aldersgrænsen er 15 i lovens øjne, så er der mange udlejningsfirmaer, som kræver en alder på 18. Siden det ikke er alle, der har råd til deres eget løbehjul, så betyder det faktisk flere steder, at man rent pragmatisk skal være 18 år. Bliver man fanget på et el løbehjul, og er man under 15, så bliver forældrene kontaktet af politiet.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.