Præsentere dit budskab med magt og Pizzazz

Hvis du er klar til at sparke din karriere eller virksomhed op til det næste niveau, så gør det et mål at blive en kraftfuld studievært. Folk se dygtige kommunikatorer som værende mere dygtige, intelligent og vidende end de personer, der har svært ved at kommunikere deres ideer. Du kan hurtigt få status af en ekspert på dit område, når du er i stand til at præsentere dine ideer effektivt.
Selv om mange ting går til at give en vellykket tale, vil jeg gerne fokusere på et område, der er meget let at anvende – ved hjælp af kroppens bevægelser og fagter. Når du bruger kroppens bevægelser og fagter korrekt, tager din præsentation på en vis følelse af aliveness, det er ofte svært at udrette når du bruger ord alene.
Tæm fagter
Fagter omfatter din kropsholdning, flytning af dine øjne, hænder, ansigt, arme og hoved, såvel som hele din krop. De bidrager til at støtte eller forstærke en særlig tanke eller følelser. Hvis vores armbevægelse opbakning vores erklæringer, kommunikerer vi med en anden mening. Folk har tendens til at forstå og huske meddelelser bedre, når mere end én forstand er nået.
Winston Churchill var en mester i at bruge fagter til kraftigt hjembringe sin punkt. Under anden verdenskrig mobiliseret Churchill borgerne i Storbritannien for at fortsætte deres kamp mod overvældende odds. Han besøgte ofte kvarterer i London, som var blevet ødelagt af bomber og gik igennem dem med fingrene holdt op i tegnet af en “V”. Denne sejr tegn ledsaget hans berømte besked, “Giv aldrig. Aldrig, aldrig, aldrig give.” Denne gestus meddelt så kraftigt Churchills besked, at snart folk fik større vilje til at fortsætte kampen når de så tegnet sejr.
En anden grund til at bruge passende gestus er så afgørende for din præsentation er at kommunikation ikke kun består af ord. Mindre end 10% af de ord, vi bruger i taler får igennem til andre. På den anden side formidles over 55% af vores kropssprog til andre meget klart. Uanset om du forsøger at sælge dit produkt eller din service til en kunde eller du forsøger at overtale en gruppe af mennesker til at ændre deres adfærd, er det afgørende at matche dine ord og fagter. Mange mennesker har saboteret deres budskaber, fordi deres ord sagde én ting, mens deres kroppe sagde det stik modsatte.
Kan du tænke på en tid, hvor nogen fortalt dig, at han ville kunne gøre noget, mens hans hoved var rysten nej? Som du tror, ord eller gestus? Når dine kropsbevægelser er kongruent med dine ord, vil din besked har en meget kraftig indflydelse på din målgruppe.
Gøre mest muligt ud af bevægelser
Folk vil begynde at dømme om dig, så snart du stå op. Tid til at begynde at bruge effektive kroppens bevægelser er når du går til din position foran en gruppe. Stå op høje og gå med en stærk kropsholdning. Lad din krop kommunikere at du har noget vigtigt at sige, og publikum skal høre det. Hvis din kropsholdning er daskede, vil de føle at du ikke er overbevist om din besked, og de vil begynde at tvivle dig før du har sagt et ord.
Når du kommer til forsiden, tage en dyb indånding, stille og roligt kigge på din hele publikum og smil. En af de største fejltagelser oplægsholdere gør er at begynde at tale så snart de får op til forsiden, eller endnu værre, som de går der. Når du tager tid til at kigge på din målgruppe, før du taler, begynder du at etablere den vigtige forbindelse med dem. Du også give publikum tilstrækkelig tid til at fokusere på dig og hvad du er ved at sige.
Se direkte på ansigterne af deres publikum medlemmer, ikke over deres hoveder. Øjenkontakt er en af de vigtigste aspekter af taler. En nem måde at komme over sceneskræk er at se på ansigter af individuelle publikum medlemmer og bare snakke til at en person i stedet for hele publikum. Rotere folk du taler med – nogen på venstre, nogen mod midten, en person til højre, en person i front, osv. Dette vil hjælpe dig med at vedligeholde rapport med hele gruppen, samtidig med at du føler dig tryg.
En yderligere fordel af at opretholde god øjenkontakt er, at det vil hjælpe dig med at måle hvordan din besked kommer på tværs af gruppen. Hvis du forsøger at forklare noget og medlemmer af publikum give dig blank stirrer, skal du justere dine ord, så de bedre kan forstå dig.
Conversational håndbevægelser
Som Winston Churchill, du bør stræbe efter at indarbejde dit talk fagter. Mennesker naturligt håndbevægelser i samtaler. De er ikke på stedet, så de nemt flytte deres arme og hænder og gøre ansigtsudtryk at illustrere de punkter, de forsøger at gøre. En fantastisk ting sker dog når folk står foran en gruppe til at tale. De pludselig tror, “Oh ingen! Hvad har jeg tænkt mig at gøre med disse ting, der er knyttet til min skuldre?”og de enten flytte ikke dem på alle eller de flytter dem akavet. Fagter bør være en naturlig forlængelse af hvem vi er. Oplægsholderne bør stræbe efter at være sig selv. De bør være så spontan med deres bevægelser, som om de talte med deres familie eller venner.
Øvelse gør naturlig
En god måde at være komfortable med fagter er at kende din tale godt. Flere af de mest fremragende højttalere tilbyder rådgivning samme stykke: “nøglen til effektiv brug af fagter er at kende dit materiale så godt, at være så godt forberedt, at dine bevægelser vil flyde naturligt.” Øv din tale og ved det godt, så du kan nyde dele dit budskab med andre.
Bliv en mester i at bruge din krop til at støtte dine ord. Have det sjovt med fagter, vær dig selv, og du vil helt sikkert præsentere dit budskab med magt og pizzazz.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.